Mardin Turkey Tours

Грандиозно през деня и чокър през нощта: Мардин

Грандиозно през деня и чокър през нощта: Мардин
Мардин, град, който ще ви очарова, след като направите първата си крачка, е земята на Рейхани, звуци, издигащи се от улиците, и вкусна храна, която излиза извън стените на къщите и ви пълни носа. Ще станете свидетели на цивилизацията, докато правите културна обиколка в този град, където хората топло ви канят в дома си като гост.
Ще можете да се насладите на моментите, в които живеете в Мардин, където братството на кюрдския, турския, арабския, арменския, езидския и сирийския народи живее заедно. Чудите ли се къде можете да посетите в Мардин, където можете да съберете специални спомени? Затова нека разгледаме по-отблизо красотите, които ви очакват в този възхитителен град!

Замъкът Мардин
Замъкът Мардин, построен на доминиращ хълм в Мардин, се появява като Орлово гнездо над града. Този замък, използван от много цивилизации, доминиращи в Месопотамия, беше предпочитан, защото беше безопасен и труден за улавяне. Известно е, че замъкът, който в момента се използва от турските въоръжени сили и има за цел да бъде въведен в туризма в бъдеще, вижда месопотамските земи, простиращи се до Сирия.
Замъкът, който съдържа структури от древни цивилизации, е отворен за частни посещения. Определено трябва да видите замъка Мардин със специалните разрешения, които ще получите!

Голямата джамия Мардин
Разположена в базара в Мардин и стояща от 1199 г., Голямата джамия е една от най-старите структури в Мардин. Жълто изсечената каменна структура на джамията, за която е известно, че е построена по времето на Артукид, управлявал в Мардин, е от вида, който ще привлече вниманието на всички. Джамията, която създава визуално перфектна композиция с надписи Kufic на минарето си, все още е отворена за поклонение. Не бива да се връщате от Мардин, без да видите Голямата джамия, която играе централна роля в града и е ценна за ехото на призива към молитва в целия град!

Манастирът Дейрулзафаран
Манастирът Дейрулзафаран, един от най-важните центрове за поклонение на гражданите на асирийския произход, живеещи в Мардин, носи името си от шафрановите цветя, които растат в неговия басейн. Може да се каже, че храмът, чието изграждане датира от пр. Н. Е., Е бил център за поклонение на първите асирийци. Известно е, че манастирът, който има много успешна архитектурна структура, се е смятал за известно време за център на сирийските народи в света. Днес манастирът, част от който е отворен за туризъм, а част от него все още се използва за поклонение, става център на внимание на почти всеки турист, който идва в града. За вас ще бъде много приятно изживяване да опитате асирийски сладкиши с чаша чай в манастирската градина!

Руините на Дара – Древният град на Дара
Би било безумно да отидем в Мардин и да се върнем, без да видим руините на Дара. Тъй като този Древен град, който е един от най-старите жилищни райони на града, е район, който днес е преместен по време на персийския период. В този град, за който се казва, че е взел името си от персийския цар Дарий по това време, можете да намерите места за поклонение на поклонниците на слънцето. Градът, където слънцето жертва райони и гробовете, където хората погребват мъртвите си, се намира на около 30 км от центъра на Мардин.
Дара, който е бил военен гарнизон, когато е бил използван като град, е една от задължителните зони за почти всеки турист, идващ в Мардин днес. Когато дойдете в Мардин, определено трябва да добавите Мардин към списъка си с места за посещение.

Манастирът Мор Габриел
Трябва да се каже, че звуците на камбаните и звуците на молитвата ще бъдат заедно, докато се разхождате в Мардин. За да обясним тази ситуация, е възможно да започнем от броя на църквите, манастирите и джамиите в града! Манастирът Мор Габриел, като един от най-важните храмове на древното сирийско вярване, подкрепя въпросния аргумент.
Този манастир, който е на около 25 км от квартал Мидиат в Мардин, до който може да се стигне с кола под наем, все още работи като Сирийска семинария. Животът все още продължава в манастира, където не можете да посетите всяка част от него, тъй като ограничена част от него е отворена за туризъм. Възможно е да дишате мистичния въздух в Мор Габриел, където се отглеждат свещеници и монахини. Въпреки че е далеч от центъра на града, определено трябва да видите тази структура.

Медресе Касимие
Можете да наблюдавате лекционните зали от този период на живо в Касимие, която е построена по време на периода Аккоюнлу и е едно от най-важните гнезда на знания през 1400-те години. За да уважава науката и учителя, поклонението, докато влизаше в класа в тази медресе, където входовете на вратите бяха проектирани малки, също показваше уважение към свещената книга, Свещения Коран, вътре.
В допълнение към своите класни стаи, басейнът, който разказва изящната история на човешкия живот между раждането и апокалипсиса в двора си, ясно показва изяществото на художественото разбиране за периода. Препоръчваме ви да разгледате медресето Касимие, което е много специална структура и се намира в центъра на Мардин.

Midyat
Няма съмнение, че Midyat е сред местата, които идват на ум при изброяване на местата за посещение в Mardin. Midyat обикновено е един от регионите, където се снимат сериали и филми и структурата на каменните къщи е по-добре запазена. Поради тази причина туристите, които искат да дишат впечатляващия въздух на Мардин, трябва да посетят и Midyat!

Много i, Какво те очаква в Midyat?
Къща за гости Midyat всъщност е домът на онези известни аги, които виждате по телевизията. Въпреки че основно служи като хотел, можете да посетите къщата за гости Midyat, която никога не е празна поради снимките на телевизионния сериал, за туристически цели. Трябва да знаете, че това място, където се плащат входове, е доста пренаселено. Основната причина тълпата да дойде да види това място, което повечето хора знаят от телевизионните сериали.
Inn Gellushke е една от красотите, които трябва да се видят в границите на Midyat. Този хан, където от време на време се снимат филми, е и ресторант, в който се готвят уникални ястия. Препоръчваме ви да спрете и да си починете в този хан, където можете да откриете местните ястия на Мардин.

Савур, един от впечатляващите квартали на Мардин, може да се нарече малък Мардин, когато се гледа отдалеч. Фактът, че е построен върху полите на планина по отношение на структурата си, е важен за Савур да се изправи пред тази аналогия. Определено трябва да видите Савур, където историческото и културното му богатство е доста интензивно и трябва да вдъхнете впечатляващия му въздух в дробовете си.

Кога да отидете в Мардин?
Ако искате да изберете идеалното време да отидете в Мардин, имаме няколко предложения за това. След като изслушаме нашите предложения, можем да кажем, че можете да прекарате по-приятно в Мардин. Освен че е един от градовете, където континенталният климат е доминиращ, Мардин е и под влиянието на пустинната жега, идваща от Сирия. Поради тази причина температурите над 40 градуса са доминиращи в града през юли и август и ако ще обикаляте Мардин през тези месеци, се препоръчват слънчеви очила, слънцезащитен крем или защитна шапка. Въпреки че има процъфтяващ туризъм в града през пролетта, лятото и есента, през тези месеци трябва да се вземат мерки за защита от слънце.

Най-доброто време да дойдете в Мардин е април-май и септември-октомври. В тези месеци, когато времето започва леко да се охлажда, можете да изпитате по-качествено пътуване по Мардин. Освен това, в прохладните вечери на Мардин, можете да наблюдавате отблизо или да се присъедините към удоволствието „Трона“ на хората от Мардин. Основно сезонът на туризъм в Мардин започва през март и продължава до края на ноември, когато и да дойдете между тези месеци, климатът на Мардин е подходящ за разглеждане на забележителности. Къщи и хотели, построени от нахит камък, ви позволяват да направите това, защото този камък е уникален за Мардин и поддържа сградата, където е построена, хладна през лятото и топла през зимата. Скоро ще познаете този камък в Мардин, който е издълбан от скалите в Мардин и ръчно изработен, а също така този камък придава на Мардин древния му цвят. Опитайте се да отседнете в бутикови хотели с каменни имения в стария Мардин, където можете и да изпитате аурата, която прави Мардин Мардин.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
×