Mardin Turkey Tours

Какво означава Златният триъгълник на Месопотамия?

Местните власти в региона стартираха туристическо движение под заглавието „Златен триъгълник на Месопотамия“ и се събраха, за да подкрепят туристическите дейности в региона и да ги развиват в определен ред. Тези провинции са Мардин, Диарбекир и Санлиурфа. Намирам за преждевременно да започнем реклама или изследване на Месопотамия, като групираме тези провинции в един клъстер. Въпреки че в миналото е била добре позната от чуждестранните туристи и света, Месопотамската равнина не привлича вниманието на новото поколение в чужбина, както е в Турция. Хората, посетили този регион като чуждестранни туристи в предишния период, сега са с 10 години по-възрастни и не е ясно дали са в състояние да посетят, дори и да го направят, не е ясно дали ще дойдат отново. Ето защо мисля, че новите пробиви трябва да се комбинират с по-популярни дестинации наблизо, а не под формата на групиране и трябва да се направят чрез формиране на обединение на силите. Нашият регион вече е преживял достатъчно лоши дни и е видял дните, когато вътрешният и чуждестранният туристически потенциал е „нула”. След това работата, която трябва да се извърши, трябва да се извършва по-дълго и по-стабилно в съответствие с региона.

Трябва да се планират смесени обиколки и регионални дългосрочни обиколки, като се вземат предвид Nemrut Tours, Cappadocia Tours, Gaziantep Tours, Van Tours, Kars Tours и Hatay Tours, разположени в близост до Месопотамския регион, така че тези обиколки да увеличат броя на нощувките и общите разходи. В този случай, Şanlıurfa Tours, Göbeklitepe Tours, Diyarbakır Tours и Mardin tours в региона ще генерират много по-висока заетост и ще се превърнат в основния доход на региона.

Регионът Югоизточна Анадола в Турция е дестинация, която не всеки може да посети поради прекъсване на туристическите сезони поради някакъв лош късмет. Туристическият потенциал в даден регион започва от местния турист и след това започва да се открива от чуждестранни туристи чрез създаване на потенциал по целия свят. Докато този регион ще бъде добър тази година през 2020 г., този път туристическият сезон е прекъснат и задържан поради пандемията в света. Всички национални и международни туристически дейности, инициирани в региона, бяха само в режим на готовност, докато на този етап можеше да се направи по-подробно планиране.

Вместо да популяризира региона сам, той трябва да бъде популяризиран чрез популяризиране и създаване на общи маршрути през пунктовете, посещавани от целия свят, като Кападокия, която е много близо до него. С тези нови маршрути, които сме направили с нашите чуждестранни агенти, имаме шанса да запознаем Мардин с много повече страни. Комбинирайки ги под формата на Кападокия, Немрут, Газиантеп, Шанлъурфа и Мардин, не специфични за Гап или Месопотамия, ние проявяваме смелост и продължаваме притока на чуждестранни туристи в нашия регион в продължение на 4 години. След тези смесени обиколки виждаме, че изискванията за индивидуални и групови обиколки в Мардин и Шанлъурфа започнаха да се увеличават.

Фактът, че местните власти се фокусират директно върху региона на Месопотамий Турс, всъщност гарантира, че регионът остава сам в началото, тъй като е по-лесно и по-осъществимо да се премести от известно място на непознато близко място, докато се занимавате с туризъм в Месопотамия регион, който никога не е познат от чуждестранни туристи, кани хората директно в регион, който не познават. Поради предразсъдъците на чуждестранните туристи към региона, тези проучвания не могат да надхвърлят промоцията. Ако е желателно да се проведат солидни проучвания в региона, на първо място, трябва да се започнат бутикови обиколки и промоции от международни дестинации като Кападокия до Месопотамския регион. По-лесно е да доведете турист от Кападокия до Мардин, вместо да докарате туриста, идващ в Турция, директно в Мардин. Виждаме, че този метод постепенно е успешен в нашите обиколки, надявам се местните администрации да започнат да прилагат същия метод, като вземат предвид това предложение. В противен случай отново ще останем сами в този бизнес и ще положим повече усилия за това. Ние обаче сме готови за това.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
×