Mardin Turkey Tours

Çfarë do të thotë Trekëndëshi i Artë i Mesopotamisë?

Qeveritë lokale në rajon filluan një lëvizje turistike nën titullin “Trekëndëshi i Artë i Mesopotamisë” dhe u bashkuan për të mbështetur aktivitetet turistike në rajon dhe për t’i zhvilluar ato në një renditje të caktuar. Këto provinca janë Mardin, Dijarbakir dhe Sanliurfa. Më duket e parakohshme të filloj një reklamë ose një studim mbi Mesopotaminë duke i grupuar këto krahina në një grup të vetëm. Megjithëse ishte e njohur mirë nga turistët e huaj dhe bota në të kaluarën, fusha e Mesopotamisë nuk tërheq vëmendjen e brezit të ri jashtë vendit siç është në Turqi. Njerëzit që vizituan këtë rajon si turistë të huaj në periudhën e mëparshme tani janë 10 vjet më të vjetër dhe nuk është e qartë nëse janë në gjendje të vizitojnë, edhe nëse e vizitojnë, nuk është e qartë nëse do të vijnë përsëri. Kjo është arsyeja pse unë mendoj se përparimet e reja duhet të kombinohen me destinacione më të njohura afër, jo në formën e grumbullimit, dhe duhet të bëhen duke formuar një bashkim forcash. Rajoni ynë tashmë ka përjetuar mjaft ditë të këqija dhe ka parë ditët kur potenciali turistik vendas dhe i huaj është “zero”. Pas kësaj, punët që duhet të bëhen duhet të bëhen më gjatë dhe më fuqishëm në përputhje me rajonin.

Duhet të planifikohen turne të përziera dhe turne rajonalë afatgjatë, duke marrë parasysh Nemrut Tours, Cappadocia Tours, Gaziantep Tours, Van Tours, Kars Tours dhe Hatay Tours të vendosura afër rajonit të Mesopotamisë, në mënyrë që këto turne të rrisin numrin e qëndrimeve të natës dhe shpenzimet totale. Në këtë rast, Şanlıurfa Tours, Göbeklitepe Tours, Diyarbakır Tours dhe Mardin turne në rajon do të gjenerojnë punësim shumë më të lartë dhe do të bëhen të ardhurat kryesore të rajonit.

Rajoni i Anadollit Juglindor në Turqi është një destinacion që jo të gjithë mund ta vizitojnë për shkak të ndërprerjes së sezoneve të turizmit për shkak të një fati të keq. Potenciali i turizmit në një rajon fillon me turistin vendas dhe më pas fillon të zbulohet nga turistët e huaj duke krijuar një potencial në të gjithë botën. Ndërsa ky rajon do të jetë i mirë këtë vit në vitin 2020, këtë herë sezoni i turizmit është ndërprerë dhe vendosur në pritje për shkak të pandemisë në botë. Të gjitha punët kombëtare dhe ndërkombëtare të turizmit të iniciuara në rajon u futën vetëm në gjendje gatishmërie, ndërsa planifikimi më i hollësishëm mund të bëhej në këtë fazë.

Në vend që të promovojë rajonin më vete, ai duhet të promovohet duke promovuar dhe krijuar rrugë të përbashkëta mbi pikat e vizituara nga e gjithë bota, të tilla si Kapadokia, e cila është shumë afër saj. Me këto rrugë të reja që kemi bërë me agjentët tanë të huaj, ne kemi mundësinë të prezantojmë Mardin në shumë vende të tjera. Duke i kombinuar ato në formën e Kapadokisë, Nemrut, Gaziantep, ıanlıurfa dhe Mardin, jo specifike për Gap ose Mesopotaminë, ne tregojmë guxim dhe vazhdojmë fluksin e turistëve të huaj në rajonin tonë për 4 vjet. Pas këtyre turneve të përziera, ne shohim se kërkesat për turne individualë dhe në grup në Mardin dhe ıanlıurfa kanë filluar të rriten.

Fakti që qeveritë lokale përqendrohen drejtpërdrejt në rajonin e Mesopotamian Tours në të vërtetë siguron që rajoni të mbetet vetëm në fillim, sepse është më e lehtë dhe më e realizueshme të lëvizësh nga një vend i njohur në një vend të panjohur të afërt, ndërsa bën punë turizmi në Mesopotam rajoni, i cili nuk njihet kurrë nga turistët e huaj, fton njerëzit drejtpërdrejt në një rajon që ata nuk e njohin. Për shkak të paragjykimeve të turistëve të huaj për rajonin, këto studime nuk mund të shkojnë përtej promovimit. Nëse dëshirohet të kryhen studime me bazë solide në rajon, së pari, turne dhe promovime në dyqane duhet të fillojnë nga destinacione ndërkombëtare si Kapadokia në rajonin e Mesopotamisë. Shtë më lehtë të sjellësh një turist nga Kapadokia në Mardin në vend që ta sjellësh turistin që vjen në Turqi direkt në Mardin. Ne e shohim që kjo metodë është gradualisht e suksesshme në turnetë tona, shpresoj që administratat lokale do të fillojnë të zbatojnë të njëjtën metodë duke marrë parasysh këtë sugjerim. Përndryshe, ne do të jemi përsëri vetëm në këtë biznes dhe do të bëjmë më shumë përpjekje në të. Sidoqoftë, ne jemi të gatshëm për të.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
×